• Hoe gebruik ik de Belfius Card Reader met de kabel?

BelfiusWeb gebruiken in de modus met kabel biedt verscheidene voordelen:

• U hoeft enkel uw PIN-code in te voeren om toegang te krijgen tot het programma of om transacties te ondertekenen.
    • U kan betalingsbestanden importeren.
    • U kan uw rekeningafschriften in pdf of CODA-bestanden downloaden.

Hoe de Belfius Card Reader met kabel gebruiken?

• Sluit de kabel aan op de pc en steek uw BelfiusWeb Card in de Belfius Card Reader.
    • Kies "Aanmelden met USB-kabel".
    • Indien dit de eerste maal is verschijnt er een boodschap op uw pc voor het installeren van de Belfius Cardreader Connector. Dit programma verzorgt de verbinding tussen de kaartlezer en uw pc. Zie FAQ: Installatie module Cardreaderconnector .
    • Voer de PIN-code van uw BelfiusWeb Card in op de Belfius Card Reader.
    • Als u zich daarna wil aanmelden op BelfiusWeb, open dan een nieuwe internetpagina.
    • U bent nu aangemeld en kan aan de slag!
  • Ik heb een nieuwe Belfius Card Reader nodig; wat moet ik doen?

De perso(o)n(e) die de toegangen tot BelfiusWeb beheert (beheren) (master user(s)) kan (kunnen) als volgt de kaartlezer online bestellen:

• In het BelfiusWeb-menu klikt u op "Administratie".
    • Kies "Toegangsbeheer". U krijgt een overzicht van de gebruikers.
    • Rechts van de naam van de gebruiker die een kaartlezer nodig heeft, klikt u op de 3 verticale puntjes.
    • Selecteer "Kaartlezer aanvragen".
    • Onderteken.
    • De kaartlezer wordt verstuurd naar het adres van de entiteit.

Is er geen master user* in uw entiteit dan kan u zich voor de aanschaf ervan wenden tot een Belfius-kantoor.

Goed om te weten als de batterijen leeg zijn:

• Als u in connected modus werkt, werkt de kaartlezer wel nog omdat hij stroom krijgt via de pc.
    • De batterijen kunnen worden vervangen. Er zijn 2 lithium-knoopcelbatterijen nodig met het formaat CR2032.

*De master user is de persoon die werd aangesteld voor het aanvragen en beheren van de toegangen tot BelfiusWeb voor de personen van de entiteit. Daarvoor volstaat het dat de personen die verantwoordelijk zijn voor de juridische entiteit die persoon aanstellen op de tweede pagina van het raamcontract.

Zo wordt uw entiteit autonomer in het gebruik van BelfiusWeb.