Hoe annuleert u een bestand met betalingen of domiciliëringen

U kan al eens verstrooid zijn en dan blijkt dat u een fout bestand of tweemaal hetzelfde bestand hebt verstuurd … U kan die situatie heel snel en eenvoudig verhelpen:

• Werd het bestand nog niet ondertekend, dan kan u het zelf annuleren in BelfiusWeb. Gelieve in dat geval de volgende procedure toe te passen.
  • Werd het bestand al ondertekend en werd het nog niet ingevoerd als "dringend", bel ons dan op het nr. 02 222 87 20, zodat wij het nodige kunnen doen.

De Gebruikershandleiding "Betalingsbestanden importeren, opvolgen en ondertekenen" legt uit wat u zelf kan doen in BelfiusWeb voor het aanmaken, wijzigen en annuleren van uw bestanden.

Lees hieronder hoe u dat moet doen

• Annuleren van een bestand met betalingen/domiciliëringen

Bij het verzenden kan het gebeuren dat u zich van bestand vergist of dat u hetzelfde bestand tweemaal invoert. Gelukkig biedt BelfiusWeb de mogelijkheid om de situatie te verhelpen.

• U kan het zelf annuleren in BelfiusWeb, enkel als het bestand nog niet werd ondertekend, en wel als volgt:
      • ga naar het menu "Transacties in voorbereiding/Bestanden";
      • klik op de drie puntjes rechts van het bestand;
      • klik op "Berichten";
      • klik op de drie puntjes rechts van de regel en selecteer "Schrappen"
        Imgnewfaq36a
        Imgnewfaq36b

Let op! Als u het bestand tweemaal hebt in gevoerd, dan moet u altijd:

• het laatste bestand dat u hebt aangemaakt annuleren en
      • het eerste ondertekenen, opdat het wordt uitgevoerd
    • Werd het bestand al ondertekend, is het niet "dringend" en werd het nog niet uitgevoerd, bel ons dan op het nummer 02 222 87 20, zodat wij het nodige kunnen doen. De Gebruikershandleiding "Betalingsbestanden importeren, opvolgen en ondertekenen" legt uit wat u zelf kan doen in BelfiusWeb voor het aanmaken, wijzigen en annuleren van uw bestanden.

We zijn er om u te helpen

Neem gerust contact op met uw Servicing Officer, die u graag een antwoord op al uw vragen geeft.