BelfiusWeb, zo handig als een Zwitsers zakmes voor uw dagelijks beheer!

De historiek van een rekening afdrukken, data voor een rapport selecteren of een attest van een officiële instantie ontvangen… U kan dit allemaal zelf via BelfiusWeb, snel en gratis!

Ontdek hoe we u voor al deze situaties een oplossing aanreiken.

Hoe drukt u de historiek van een rekening af?

• Ga naar Producten > Rekeningen > Overzicht.
  • Selecteer de rekening waarvan u de historiek wil zien.
  • Klik in de rechterbovenhoek op ‘Export’.
  • In het volgende scherm kiest u voor het printen in Excel- (CSV) of pdf-formaat.
  • Het rapport in pdf-formaat verschijnt meteen op het scherm.
  • Indien u hebt gekozen voor een rapport in CSV-formaat, dan vindt u dit terug in de downloads van uw pc.
  • Bewaar het document op uw pc om het daarna te kunnen printen.

Hoe beheert u een rapport op basis van een selectie?

• Ga naar Producten > Rekeningen > Overzicht.
  • Klik op de link van de rekening waarvoor u een rapport wil ontvangen.
  • Selecteer vervolgens de tab ‘uitgebreide historiek’.
  • Klik op de knop ‘Filter’ en voer uw gewenste selectie uit.
  • Klik op de knop ‘Rapport genereren’.
  • Geef aan in welk formaat u het rapport wil printen: Excel (CSV) of pdf.
  • U kan een lijst met verrichtingen met of zonder een totaal aanvragen.
  • De globale bewegingen kan u met of zonder details ontvangen.
  • Wil u speciale informatie voor dit rapport vermelden, plaats dan een vinkje naast ‘Ik zou optionele velden willen toevoegen aan het rapport’ en selecteer welke u wil.
  • Zodra u de aanvraag hebt bevestigd, verschijnt er een boodschap in de rechterbovenhoek. Klik op de link om toegang te krijgen tot de lijst met te downloaden rapporten.
  • Al uw rapporten bevinden zich onder Reporting > Rapporten.
  • Nadat u deze hebt gedownload, kan u ze op uw pc bewaren om ze af te drukken.

Hoe maakt u een attest aan?

• U wil een officieel attest?
    • Ga naar Diensten > Officiële attesten.
    • Klik op de knop ‘Een attest aanvragen’.
    • In het veld ‘Type attest’ selecteert u het gewenste attest en daaronder voert u de nodige gegevens in.
    • Uw aanvraag staat in het scherm met ‘In verwerking’ als status.
    • De verwerking en de beschikbaarstelling neemt 2 werkdagen in beslag.
    • Het attest is beschikbaar zodra het in de status ‘Verwerkt’ staat.
    • Klik op de regel van het attest, waarna er een venster zal openen.
    • Klik rechts op de 3 puntjes en selecteer ‘Downloaden’.
    • Het attest wordt meteen op het scherm afgebeeld. U kan dit opslaan en afdrukken.
  • U kan eveneens een betaalattest aanvragen vanuit de historiek van de rekening.
    • Ga hiervoor naar Producten > Rekeningen > Overzicht > Historiek.
    • Selecteer de betaling in de historiek en de gedetailleerde gegevens verschijnen.
    • In de rechterbovenhoek vindt u de knop ‘Pdf exporteren’.
    • Het attest wordt meteen op het scherm afgebeeld. U kan het nadien bewaren en afdrukken.