BelfiusWeb App (Android)

• Welke rekeningen kan ik raadplegen via deze applicatie?

Alle zicht-, spaar-, krediet-, groeperings- en centralisatierekeningen beschikbaar in uw BelfiusWeb-abonnement zijn automatisch beschikbaar in BelfiusWeb App. TIP: maak gebruik van persoonlijke groepen, die u kunt beheren in BelfiusWeb App, om het raadplegen te vereenvoudigen.
  • Kan ik meerdere entiteiten beheren?

Alle entiteiten waarvoor u een BelfiusWeb-abonnement heeft en waarvoor u de optie ‘BelfiusWeb App’ heeft geactiveerd zijn beschikbaar in de applicatie. Het is mogelijk om in de applicatie een favoriete entiteit in te stellen door te klikken op * naast de gewenste entiteit. Bij het opstarten van de applicatie zal u automatisch in de favoriete entiteit terecht komen.
  • Hoe kan ik groepen (van rekeningen) beheren?

Alle groepen worden overgenomen uit uw BelfiusWeb-abonnement. Het is mogelijk om in de applicatie een favoriete groep in te stellen door te klikken op * naast de gewenste groep. Bij uw volgende sessie zal de applicatie automatisch opstarten met uw favoriete groep. Het aanmaken en wijzigen van groepen kan in BelfiusWeb en BelfiusWeb App.
  • Kan ik ook betalingen invoeren?

U kan momenteel enkel transferten tussen eigen rekeningen en tussen compartimenten invoeren. Andere types betalingen zijn via tablet niet mogelijk.
  • Hoe kan ik het overzicht van mijn rekeningen personaliseren?

In het menu Instellingen / Rekeningen kunt u instellen op welke manier de lijst met rekeningen worden weergegeven in de applicatie: één (geselecteerde rekening) open; altijd opgeklapt (volledige lijst); altijd dicht geklapt (volledige lijst).
  • Ik krijg een foutmelding als ik van mobiel naar een wifi-netwerk ga en omgekeerd. Hoe komt dit?

Om een maximale veiligheid te garanderen, laten wij niet toe dat eenzelfde sessie met 2 verschillende IP-adressen geopend wordt.
  • Bepaalde data staat soms in een andere taal, hoewel mijn applicatie in het Nederlands is. Hoe komt dit?

De taalinstellingen van uw toestel hebben ook een invloed op bepaalde elementen in de applicatie.
    U kunt deze instellingen wijzen via Instellingen > Algemeen > Internationaal. Daarnaast kan ook de versie van uw toestsenbord een rol spelen.
    U kunt deze versie aanpassen via Instellingen > Algemeen > Toestsenbord > Internationale versies
  • Hoe wordt mijn privacy gerespecteerd wanneer ik aanlog met mijn vingerafdruk?

Noch Belfius, noch BelfiusWeb App bewaren uw vingerafdrukken.
    Alleen uw toestel doet dat.
  • Is aanloggen met mijn vingerafdruk niet riskant?

Helemaal niet.
    • Als u met uw vingerafdruk aanlogt, kan u enkel uw rekeningen consulteren.
    • Als u een verrichting wil doen, zoals een overschrijving ondertekenen, vragen wij u uw wachtwoord in te voeren, zodat wij u kunnen identificeren. Met alle vingerafdrukken die geregistreerd staan op uw toestel, kan u aanloggen op uw toepassing.
    • Voor elke verrichting wordt uw wachtwoord gevraagd.
  • Hoe kan ik de functie vingerafdruk activeren of desactiveren in BelfiusWeb App?

Dat kan op elk moment.
    U gaat gewoon naar het menu Instellingen > Fingerprint beheren.
  • Hoe kan ik mijn vingerafdruk registreren op mijn smartphone of tablet?

• Activeer eerst Fingerprint via de instellingen van uw toestel: open de app via Instellingen > Fingerprint beheren.
    • Activeer dan Fingerprint met de rode knop. Volg de stappen op het scherm.
  • Ik heb aangelogd met mijn vingerafdruk. Waarom moet ik dan toch nog mijn wachtwoord invoeren?

Ook al hebt u aangelogd met uw vingerafdruk, u moet altijd uw wachtwoord invoeren voor al uw verrichtingen. Alle op uw toestel geregistreerde vingerafdrukken geven toegang tot BelfiusWeb App (als bv. ook de vingerafdruk van uw kind geregistreerd is op uw toestel, voorkomen we zo dat het al spelend verrichtingen kan doen).
  • Welke maatregelen nemen om de verbinding met vingerafdruk te beveiligen?

• Het is onmogelijk een verrichting te doen zonder uw wachtwoord in te voeren.
    • De verbinding met onze servers is perfect beveiligd.
    • U kan niet aanloggen met uw vingerafdruk in geval van “rootage” of “jailbreak” van uw toestel.
  • Op welke toestellen kan ik op BelfiusWeb App aanloggen met mijn vingerafdruk? Welke zijn de vereisten?

• U moet gewoon een Android hebben (Android 6 of hoger), want Android ondersteunt de functie Fingerprint.
  • Hoe een rekening sluiten?

Neem contact op met uw Servicing Officer